Elkészítés: Először a tésztát készítjük el. Ehhez a sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást és a tojássárgákat. Alaposan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe kb. 30 percre.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Majd hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot, és főzzük egy kicsit. Ha esetleg nem engedne levet, egy pici vizet lehet alá önteni, nehogy leégjen. Ha már puhul az alma, hozzáadjuk a pudingport, és már csak egy kicsit főzzük, épp annyit hogy a puding besűrítse a töltelékünket. Végül hozzáadjuk a durvára vágott diót és a mazsolát is.
A tésztánkat 2 részre osztjuk, majd mindkettőt lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk. Vajazott-lisztezett formába terítjük az egyik lapot, és a tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk, majd betakarjuk a másik lappal. Villával megszurkáljuk, és már mehet is a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre.
Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha kihűlt. De nagy lelkierő kell, hogy ezt ki tudd várni! :))
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.