Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, majd a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk.
Vajjal kikent tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.
Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a borral, felforraljuk, pár percig főzzük, beletesszük a málna felét, ezzel is pár percig főzzük. A keményítővel besűrítjük, és szitán átszűrjük (nem szükséges, ha valakit nem zavarnak a magok).
A süteményt hidegre tesszük, ha kihűlt, felkockázzuk, és a málnaöntettel, valamint a maradék friss málnával tálaljuk. Az öntetet kínálhatjuk lehűtve, de melegen is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.