Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és a gáztepsibe sütőpapírt teszünk.
Az újhagymát szeletekre vágjuk, és egy kis tálban hozzákeverjük az Erős Pistát vagy csípős piros aranyat (aki nem szereti a túl erőset, elhagyhatja). Félbevágjuk a ciabattákat és megkenjük a csípős hagymával. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd 2-3 percre a forró sütőbe tesszük.
A baconszeleteket 1 evőkanál olívaolajon kisütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat (mascarpone, mustár, fokhagyma, fehérborecet, oregánó, bors) kikeverjük.
Az előmelegített ciabattákra 4-4 szelet bacont terítünk, majd a félbevágott cibatta felső részét vastagon megkenjük a mascarponés krémmel. A bacon tetejét reszelt füstölt sajttal beborítjuk, és visszatesszük a sütőbe még néhány percig, amíg a sajt ráolvad. Tálalás előtt még meghintjük kakukkfűvel és chilivel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.