Elkészítés: A megmosott pecsenyekacsa hasüregét kissé megsózzuk, majd a külső részét is, ezután enyhén megborsozzuk.
Egy olyan lábasba vagy sütőedénybe helyezzük az első réteg jól kilmosott savanyú káposztát, aminek a magassága akkora, hogy az egész kacsa is belefér. A lábas aljára helyezett káposztát szétterítjük, majd a lábas közepére beletesszük a kacsát. A körülötte lévő káposztára rászórjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, a 2 darab meghámozott, felszelt almát, az összevágott borókabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk a köménnyel, ételízesítővel vagy sóval. A káposztát összekeverjük a rászórtakkal, azután a középen lévő kacsára úgy halmozzuk fel, hogy annak kb. 3/4 részét ellepje.
Letakarjuk fedővel vagy fóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe. 50 percig sütjük lefedve.
Tálaláskor a kacsát grill ollóval daraboljuk, és a káposztát köré halmozzuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.