Elkészítés: A megmosott pecsenyekacsa hasüregét kissé megsózzuk, majd a külső részét is, ezután enyhén megborsozzuk.
Egy olyan lábasba vagy sütőedénybe helyezzük az első réteg jól kilmosott savanyú káposztát, aminek a magassága akkora, hogy az egész kacsa is belefér. A lábas aljára helyezett káposztát szétterítjük, majd a lábas közepére beletesszük a kacsát. A körülötte lévő káposztára rászórjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, a 2 darab meghámozott, felszelt almát, az összevágott borókabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk a köménnyel, ételízesítővel vagy sóval. A káposztát összekeverjük a rászórtakkal, azután a középen lévő kacsára úgy halmozzuk fel, hogy annak kb. 3/4 részét ellepje.
Letakarjuk fedővel vagy fóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe. 50 percig sütjük lefedve.
Tálaláskor a kacsát grill ollóval daraboljuk, és a káposztát köré halmozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.