Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, és a húsát apróra kockázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, a paradicsomot kettévágjuk, kikaparjuk a magjait is, és a húsát kockákra vágjuk. Megmossuk, és lecsepegtetjük a rizst.
Elkészítés: A csirkelevet felforraljuk a sáfrányos szeklicével és a kagylóval. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a rizst. Amikor felmelegedett sózzuk, borsozzuk, rátesszük a paprikát, és rászűrjük a levet a kagylóról. Forraljuk fel, és letakarva, nagyon kíméletesen 4-5 percig főzzük. Belekeverjük a paradicsomot, a kaprot, a kagylókat. Ha nagyon keménynek tűnik a rizs, és már teljesen beitta a levét, akkor öntsünk alá még kevés vizet. Ismét takarjuk le, és 2-3 percen át főzzük össze, majd tegyük félre. A rizst 10-15 percen át lefedve pihentetjük, utána tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 934 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.