Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, és a húsát apróra kockázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, a paradicsomot kettévágjuk, kikaparjuk a magjait is, és a húsát kockákra vágjuk. Megmossuk, és lecsepegtetjük a rizst.
Elkészítés: A csirkelevet felforraljuk a sáfrányos szeklicével és a kagylóval. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a rizst. Amikor felmelegedett sózzuk, borsozzuk, rátesszük a paprikát, és rászűrjük a levet a kagylóról. Forraljuk fel, és letakarva, nagyon kíméletesen 4-5 percig főzzük. Belekeverjük a paradicsomot, a kaprot, a kagylókat. Ha nagyon keménynek tűnik a rizs, és már teljesen beitta a levét, akkor öntsünk alá még kevés vizet. Ismét takarjuk le, és 2-3 percen át főzzük össze, majd tegyük félre. A rizst 10-15 percen át lefedve pihentetjük, utána tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 934 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.