Elkészítés: Meglangyosítjuk a tejet, felfuttatjuk benne az élesztőt.
Összedolgozzuk a tésztához a hozzávalókat a felfuttatott élesztővel, fél óráig kelesztjük.
A tésztát kétfelé vesszük. Az egyik tésztát 5 részre osztjuk, és tányér nagyságúra nyújtjuk mind az 5 tésztát, a legutolsót kicsit nagyobbra, hogy befedje az összeset. Egymásra tesszük, és a tésztákat megkenjük csokis krémmel, amit vajból, kakaóporból, cukorból készítünk. Éles késsel 8 részre vágjuk úgy, hogy a szélétől kb. 1 cm maradjon. A közepétől kiindulva kihajtjuk a szirmokat. A közepe kerek lesz, amibe a másik 5 lap kerül.
A másik tésztát már 6 részre osszuk, mivel az utolsó lesz a közepe. Ha az 5 tésztát kinyújtottuk, behelyezzük az üres részbe, és szintén 8 részre vágjuk, hogy a szirmok a nagy szirmok közepére essenek. Kihajtjuk a kicsi szirmokat. A 6. tésztát kinyújtjuk, és az üres részbe tesszük. 20-25 percig kelesztjük.
Megkenjük tojással, megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.