Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sóval, a megkelt élesztőt hozzáöntjük, a megmaradt langyos tejjel jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Kelesztőtálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre vágjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, lekenjük olajjal, az egyiket a diós töltelékkel, a másikat a kakaós töltelékkel egyenletesen megszórjuk. Felsodorjuk, mint a bejglit, és 1,5 cm vastagra szeleteljük.
A csigákat olajjal kikent tortaformába rakosgatjuk szorosan, a csigák így felfelé növekszenek. Olajjal a csigák külső részét egy ecsettel lekenjük.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a még hideg sütőbe tesszük, így addig is kel a tészta, míg a sütő bemelegszik. Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Amikor eléri a hőfokot, kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütés végén forró vaníliáscukros tejjel meglocsoljuk, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.