Elkészítés: A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezután tegyük bele egy tálba a húst, a babérlevelet és a kakukkfűágakat, majd öntsük fel a borral. Kicsit igazítsuk el, hogy a bor lehetőleg mindenhol érje a húst, majd fedjük le a tálat, és éjszakára tegyük be a hűtőbe. Hagyjuk másnapig pácolódni.
Egy serpenyőbe tegyük bele az olajat, majd adjuk hozzá az apró kockákra felvágott bacont, és kevergetve süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vaj felét, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett savanyított hagymát, kevergetve pár perc alatt pirítsuk szép aranybarnára, majd szedjük ki és tegyük félre.
Ugyanebbe a zsiradékba tegyük bele az ízlés szerint felszeletelt gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt süssük zsírjára, majd szedjük ki és tegyük félre.
A pácléből szedjük ki a húst, majd alaposan csepegtessük le, végül pedig papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután minden darabot forgassunk bele a kukoricalisztbe. A páclevet tegyük félre, mert még szükség lesz rá.
A serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat, majd tegyük bele a lisztbe forgatott húsdarabokat, és hirtelen süssük szép aranybarnára, majd az elősütött húst tegyük bele egy nagyobb edénybe. Ezután adjuk hozzá az elősütött bacont, a hagymát, a gombát és a sűrített paradicsomot.
A serpenyőbe amibe elősütöttük a hozzávalókat, öntsünk egy kevés csirkealaplevet, majd addig keverjük, míg teljesen feloldódnak a sütés közben leragadt pörzsanyagok. Ezután öntsük rá a hús tetejére a vörösboros páclével és a maradék csirkealaplével együtt, majd kicsit rázogassuk össze. Fedjük le az edény tetejét, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, közepes lángon főzzük addig, míg a hús teljesen megpuhul.
Ezután 1 evőkanál kukoricalisztet keverjünk simára kevés főzőlével, majd csorgassuk a hús közé. Ezután óvatosan rázogassuk össze, majd pár perc alatt forraljuk ki, hogy a szaft kissé besűrűsödjön (keverni nem szabad, mert akkor a puhára főtt hús szétesik).
Amíg a kakas fő, ízlés szerint készítsünk hozzá köretet. Én galuskát (nokedli) főztem, és azzal tálaltam.
Tálalás előtt szedjük a köretet egy tányérra, majd helyezzük rá a húst, és ízlés szerint kanalazzunk rá a gombás-baconös-hagymás raguból. Végül szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel, és így kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.