Elkészítés: Az oldalast 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk. kuktában 2-3 dl vízzel, az egészben hagyott vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel puhára pároljuk. Amikor megpuhult, egy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk a húsdarabokat.
Egy kevés olajban a felkarikázott újhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, a ketchupot, fűszerezzük kakukkfűvel, majoránnával, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, ha kell, adunk hozzá az oldalas főzőlevéből is egy keveset, készre pároljuk.
A tűzálló tálban várakozó oldalasszeletekre bőven teszünk a felkarikázott lilahagymából, majd ráöntjük az újhagymás mártást, sütőben szép pirosra sütjük.
Tetszés szerinti körettel és friss zöldsalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.