A narancsok (vagy citromok) héját nagyon alaposan letisztítjuk. Szárazra töröljük, és éles késsel levágjuk a héjukat, majd 1-2 mm-es hosszú csíkokra tovább szeleteljük.
Egy kisebb edénybe 1 dl vizet és 15 dkg cukrot teszünk, majd bele a narancshéjat, forraljuk lassú tűzön 1 órát fedő alatt.
Ezen idő alatt a narancshéj megpuhul, a kesernyés ízét elveszti.
Leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, és kristálycukorban megforgatjuk.
Felhasználható: süteményekhez, krémekhez, kisebb zárható befőttes üvegben a hűtőben tárolandó!
Megjegyzés
Gyümölcskenyérhez, oroszkrémtortához, díszítésre vagy csokiba mártva nagyon egyszerűen elkészíthető. A boltban 80 dkg 900 Ft, ezt mi otthon olcsón elkészíthetjük. Kb. 10 dkg lesz 2-3 db narancsból.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.