Elkészítés: 1. A leveshez a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk.
2. Icipicire vágjuk a sonkahagymát és a fokhagymát, vigyázva ujjbegyeinkre, mert azok nem fognak kelleni a levesbe.
3. A szalonnához hozzáadjuk a felvágott sonkahagymát és a fokhagymát.
4. Megpirítjuk, majd rátesszük az átmosott savanyú káposztát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd az egészet felöntjük a csirke alaplével.
5. Jó puhára főzzük az egészet, kóstolunk, utánaízesítünk, majd összeturmixoljuk, végül tejszínnel dúsítjuk.
6. A sonkahabhoz a füstölt sonkát megmossuk, megfőzzük, ledaráljuk.
7. Az újhagymát és koriandert lepirítjuk, hozzákeverjük a sonkadarálékhoz.
8. Vízgőz fölé tesszük a vajat, megolvasztjuk, majd ehhez hozzátesszük a sonka-újhagyma-korriander keveréket, plusz a tojások sárgáját és a lapzselatinokat is. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, tényleg csak csippentésnyire.
9. Ha kihűlt, akkor a tojások maradék fehérjével fellazítjuk.
10. Tálaláskor chiliolajjal, bacon chipsszel és a sonkahabbal dekoráljuk a levest. Jó étvágyat! Káár lenne kihagyni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.