Elkészítés: A füstölt húst és a babot külön-külön tálban egy éjszakára hideg vízben áztatjuk.
Másnap leöblítjük a füstölt húst, 2 liter vízben puhára főzzük, levéből kiemeljük. A füstölt léhez adjuk a leszűrt babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kolbászt és a hagymákat egészben, 2 db babérlevelet, a borsikafüvet, és az egészet puhára főzzük.
A hagymákat és a babérlevelet eltávolítjuk, a levesből kiemelt kolbászt karikákra, a füstölt húst kisebb kockákra vágjuk. A lisztet simára keverjük 4 dl tejföllel, behabarjuk vele a levest, 5 percig szelíden forraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, ha szükséges, citromlével vagy a káposztalével savanyítjuk. Visszatesszük a levesbe a kolbászt és a füstölt húst, éppen csak összeforraljuk.
Néhány kaporszállal díszítjük, és a maradék tejföllel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.