Elkészítés: A tötelékhez a káposztát lereszeljük, sózzuk, 20-30 percig állni hagyjuk, majd a levét kinyomjuk. Lábasban kevés zsíron a cukrot megpírítjuk, hozzáadjuk a maradék zsírt, a káposztát, a lereszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, készre pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához az élesztőt kevés tejfölben feloldjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a feloldott élesztőt, valamint annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából 2 cípót formázunk, majd 10-15 percig pihentetjük, illetve kelesztjük.
Amikor megkelt, kinyújtjuk a cípókat, és a kihűlt tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajtuk, feltekerjük, meleg helyen ismételten kelesztjük kb. 20-25 percig. A tekercset megszurkáljuk, a felvert tojással a tetejét megkenjük. Kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
Közepes hőfokon (180 fokon) előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.