Elkészítés: A csülköt a hozzávaló fűszerekkel, kevés vízzel, lehetőleg kuktában (ha nincs, akkor fazékban), ügyelve, hogy lé mindig legyen rajta, megfőzzük úgy, hogy a csontot ki tudjuk venni belőle.
A töltelékhez megfőzzük a burgonyát, a zsemléket beáztatjuk, 3 tojást keményre főzünk. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott sonkát, és tovább pirítjuk.
Az összetört burgonyához hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, beletesszük a hagymás sonkát, az aprított főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd jól összedolgozzuk. Ha lágy, akkor teszünk bele zsemlemorzsát.
Beletöltjük a csülökbe a csontok helyére, ügyelve, hogy egyben maradjon. (Ha kell, összekötjük.)
Tepsibe tesszük és pirosra sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.
A savanyú káposztát kevés zsíron megpároljuk. Amikor már majdnem jó, felverjük a tojásokat, ráöntjük a káposztára, és addig sütjük vele, amíg a tojás meg nem sül.
A felszeletelt csülökkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.