Elkészítés: A csülköt a hozzávaló fűszerekkel, kevés vízzel, lehetőleg kuktában (ha nincs, akkor fazékban), ügyelve, hogy lé mindig legyen rajta, megfőzzük úgy, hogy a csontot ki tudjuk venni belőle.
A töltelékhez megfőzzük a burgonyát, a zsemléket beáztatjuk, 3 tojást keményre főzünk. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott sonkát, és tovább pirítjuk.
Az összetört burgonyához hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, beletesszük a hagymás sonkát, az aprított főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd jól összedolgozzuk. Ha lágy, akkor teszünk bele zsemlemorzsát.
Beletöltjük a csülökbe a csontok helyére, ügyelve, hogy egyben maradjon. (Ha kell, összekötjük.)
Tepsibe tesszük és pirosra sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.
A savanyú káposztát kevés zsíron megpároljuk. Amikor már majdnem jó, felverjük a tojásokat, ráöntjük a káposztára, és addig sütjük vele, amíg a tojás meg nem sül.
A felszeletelt csülökkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.