Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a kakaóport és az olajat. Felváltva belevegyítjük a tojáshabot és a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Melegen, sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukros-pudingos tejet is, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha margarint, és habverővel krémesre keverjük.
A piskótát kigöngyöljük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük tejszínes krémmel, visszatekerjük, majd vékony szeletekre vágjuk. (Minden szelet után papírtörlővel letöröljük a kést, hogy ne
maszatoljon.)
A megmaradt krémet elfelezzük, az egyikbe 2 evőkanálnyi kakaóport, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét teszünk. Érdemes megkóstolni a krémet, és ízlésünk szerint édesíteni.
Egy nagy üvegtálat kibélelünk fóliával, majd piskótatekercs-szeletekkel. Beletöltjük a kávés krémet, ezután rá a kakaós krémet, majd befedjük a megmaradt piskótaszeletekkel.
Fóliával letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap süteményes tálcára borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk, és ostyarudakkal díszítve tálalju.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.