Elkészítés: 1. A tésztához valókat a kakaó kivételével tálba töltjük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor lesz jó, ha elválik a tál falától.
2. Ezután kettéosztjuk, a kakaót az egyik felébe dolgozzuk. A világos színű tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk (tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélű, kb. 5 centi átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 15 percig sütjük.
4. Amíg készül, a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd minden kis tésztakorong közepét egy kis (kb. 2 centis) pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összedolgozzuk, kiszaggatjuk.
5. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, a darabokat kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát.
6. Ha kihűltek, a világosakat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük, és a kakaósakat ráillesztjük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.