Elkészítés: 1. A tésztához valókat a kakaó kivételével tálba töltjük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor lesz jó, ha elválik a tál falától.
2. Ezután kettéosztjuk, a kakaót az egyik felébe dolgozzuk. A világos színű tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk (tenyerünkkel nyomkodva a legkönnyebb), majd egy cakkos szélű, kb. 5 centi átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 15 percig sütjük.
4. Amíg készül, a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd minden kis tésztakorong közepét egy kis (kb. 2 centis) pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összedolgozzuk, kiszaggatjuk.
5. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, a darabokat kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát.
6. Ha kihűltek, a világosakat kb. 1-1 kiskanál lekvárral megkenjük, és a kakaósakat ráillesztjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.