Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztához olvasszuk meg a vajat és a csokoládét együtt gőz felett. Egy nagy keverőtálban a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport dolgozzuk össze. Habverővel keverjük össze a tojást a tejjel, majd keverjük az olvasztott csokoládés-vajas keverékhez, és adjuk a szárazanyagokhoz 1 dl forró vízzel együtt. Elektromos habverővel keverjük habosra és csomómentesre az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve süssük 18-20 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a csokoládét törjük össze, és egy forralóban olvasszuk meg a tejszínnel folyamatosan kevergetve, selymes csokoládékrémet kapunk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni – hűtőbe ne tegyük, mert nagyon megdermed, és nem tudunk vele később dolgozni.
A tésztát vágjuk téglalapokra úgy, hogy egyre kisebbek legyenek, igyekezzünk úgy szabni, hogy a pástétomforma szűkülését kövesse a süteménylapok mérete. A formát béleljük ki fóliával, majd rétegezzük bele a lapokat a csokoládékrémmel. Hűtőben hagyjuk összedermedni.
Porcukrozott felületen nyújtsuk ki a marcipánt akkorára, hogy az befedje a süteményünket. A formából kivett, megdermedt süteményt vonjuk be a kinyújtott színes marcipánnal. Nyomkodjuk rá alaposan, hogy szorosan bevonja a süteményt a marcipánréteg. (Ha nem kapunk színezett marcipánt, nyerssel is dolgozhatunk, és türkiz/zöld ételfestékkel összegyúrva magunk is színezhetjük, ízlés szerint).
Tálalás előtt még minimum 1 órát hűtsük. A tetejét díszítsük apróra tört és egész karácsonyi sétapálca nyalókákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.