A karamellás almával töltött kelt alma tésztájához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ezután 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük, és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
Az almáknak kikaparjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk rádobjuk az almát és megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb. 20 perc).
A kosárkaformákat kivajazzuk és behintjük liszttel. A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleket összecsipkedjük.
Labdává formázzuk és a formába helyezzük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal, mindegyik közepét az ujjunkkal benyomjuk és 1-1 vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.