Elkészítés: A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadva a 20 dkg cukrot, majd belekeverjük a darált diót. Egy 24x36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi alján elkenjük. Ezután a 4 egész tojást fehéredésig keverjük a 15 dkg cukorral, a lisztet összekeverjük a
sütőporral, és belevegyítjük a habos tojásmasszába, majd rákenjük a diós alapra. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük meg.
A krémhez a 15 dkg cukrot karamellizáljuk, és felolvasztjuk 1 dl vízben. A lisztet elkeverjük 1 dl vízben, és a karamellás vízhez adva sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük a 4 tojássárgáját, de ezzel már nem főzzük tovább. Kevergetve kihűtjük. A margarint 5 dkg cukorral habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a hideg karamellakrémet. Jól
összedolgozzuk.
A kihűlt tésztalapot megkenjük a lekvárral, erre tesszük a karamellakrémet, és bevonjuk csokimázzal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.