Elkészítés: A gesztenyéket éles késsel bemetsszük, aztán a kést gömbölyű oldaluknál szúrjuk beléjük. Ezután 1 órára vízbe áztatjuk, így a belső héjat később könnyebben el tudjuk távolítani.
Kevés sóval és 1 babérlevéllel ízesített forró vízben kb. 40 percig főzzük a terméseket. Amikor megfőtt, lecsöpögtetjük, és óvatosan, nehogy széttöredezzenek, meghámozzuk, majd a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük.
Végül az edénybe szórjuk a cukrot is, beledobjuk a másik babérlevelet, és közepes lángon addig főzzük, kevergetjük a sárga golyókat, amíg mindegyiket alaposan be nem fedi az olvadt cukor.
Sertéshúshoz, pulykához, vadhúshoz, sajtokhoz kínáljuk köretként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.