Elkészítés: Első lépésként a tepsit jól kivajazzuk. Majd 8 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk, mielőtt befejeznénk a habverést, adunk még hozzá 1 kiskanál ecetet. Ezt a tepsi két szélére és a közepébe belekanalazzuk.
Ezután a 8 tojássárgájához még 2 egész tojást rakunk, habverővel szintén keményre verjük, közben adunk hozzá 6 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 dkg réteslisztet. Ha mindent hozzákevertünk, és jó kemény a hab, akkor a tepsiben levő tojásfehérjehab közé csurgatjuk. Így a végén a tepsiben váltakozva lesz a fehér-sárga-fehér-sárga-fehér. Előmelegített sütőben kb. 12-15 percig piskótaként sütjük. Miután kivettük a sütőből, várunk, amíg kihűl, hosszában kettévágjuk, és kés segítségével a tepsiből kiborítjuk. Az egyik felét felfele fordítva megkenjük baracklekvárral (vagy bármilyen savanykás lekvárral). A 3-4 dl tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral és 2-3 csomag habfixáló porral, 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd magasan a lekvárra kenjük. A tejszínhabra ráhelyezzük a másik felet. A tetejét porcukorral diszíthetjük. Ezután kb. fél napot a hűtőben állni hagyjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.