Elkészítés: A húst, a beáztatott zsemléket, a tojást, az áttört fokhagymát és a fűszereket jól összedolgozzuk.
A karfiolt sós, borsos, ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, rózsáira szedjük.
A húsból fasírtokat formázunk úgy, hogy a közepükbe 1-1 karfiolrózsa kerüljön.
Olajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a fasírtokat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A kaporszószjoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük a tejjel, sózzuk, és pár percig forraljuk. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, csipet sóval, kevés vízzel, és a kaporra öntjük, majd jól kiforraljuk. Végül cukorral és ecettel ízesítjük.
A kisült fasírtokat a kaporszósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.