Elkészítés: A húst, a beáztatott zsemléket, a tojást, az áttört fokhagymát és a fűszereket jól összedolgozzuk.
A karfiolt sós, borsos, ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, rózsáira szedjük.
A húsból fasírtokat formázunk úgy, hogy a közepükbe 1-1 karfiolrózsa kerüljön.
Olajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a fasírtokat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A kaporszószjoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük a tejjel, sózzuk, és pár percig forraljuk. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, csipet sóval, kevés vízzel, és a kaporra öntjük, majd jól kiforraljuk. Végül cukorral és ecettel ízesítjük.
A kisült fasírtokat a kaporszósszal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.