Elkészítés: A kecsegéket tisztítjuk, belső részeiket eltávolítjuk, sózzuk. Hegyes orrukat a farok húsos részébe szúrjuk, hogy gyűrű alakokat kapjunk. Kivajazott tepsibe tesszük, kevés hal-alaplét öntünk rá, és alufóliával lefedve sütőben megpároljuk.
Amíg párolódnak a halak, elkészítjük a kapros ragut: gombát tisztítunk, kockára daraboljuk, felforrósított vajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a tisztított főtt rákhúst, megszórjuk apróra vagdalt kaporral. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd őrölt fehérborssal fűszerezzük, és megszórjuk liszttel. Felöntjük a párolólével és tejszínnel, lassú forralással kiforraljuk.
Tálalás előtt a halakra öntjük a ragut, összeforraljuk. Az előmelegített tálra tesszük a kecsegéket, középre halmozzuk a kapros-gombás rákragut és vajas-petrezselymes burgonyával körítjük. A ragut olvasztott rákvajjal meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.