Elkészítés: A margarin 90%-át összedolgozzuk a liszt 10%-ával (kb. 10-15 dkg), majd megformázzuk 2 cm vastag téglalapnak, és fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük.
A csigák tésztájához a megmaradt anyagokból szokásos módon kelt tésztát gyúrunk, majd a megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és a vajastésztát belehajtogatjuk.
Még egyszer kinyújtjuk, összehajtjuk és kb. 20-30 percig hideg helyen pihentetjük. Ezután még kétszer hajtogatjuk és pihentetjük.
A tésztát kettévágjuk, mert 2 rudat készítünk belőle. A tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a cukros kakaóval és felcsavarjuk.
A rudakat 2 cm-es karikákra szeleteljük, kikent tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és sütés előtt 10 percig pihentetjük.
A kakaós csigákat 200-220 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig, majd a sütőt 180-200 fokra visszavéve még 20-25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.