Elkészítés: A csirke bőrét a mellén és a comboknál óvatosan fellazítjuk.
A sajtot összekeverjük a tojással, a nagyon finomra vágott hagymával, a megvagdalt petrezselyemmel. Őrölt borssal fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy krém állagú legyen. Ekkor alaposan elkeverjük a csirke pépesre eldörzsölt májával, és 20 percig állni hagyjuk. Ha besűrűrödne, kevés tejjel lazítsuk. Végül töltsük a csirke bőre alá, és varrjuk be. A bazsalikomot és kakukkfüvet vagdaljuk meg, és szórjuk a madár hasüregébe, gyengén sózzuk is meg. Ezután vastagon kenjük meg vajjal, és helyezzük jénaiba vagy tepsibe. Alufóliával fedjük be, és süssük közepes lángon 1 órán át. Vegyük le róla a fóliát, és levével - ha kevés, akkor olvasztott vajjal - locsolgatva süssük ropogósra.
Amíg sül, készülhet a fokhagyma mártás. Ehhez a zúzott fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk meg, borsozzuk, gyengén sózzuk, vegül hintsük meg liszttel, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Keverjünk hozzá tetemes mennyiségű tejfölt, és forraljuk ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.