Elkészítés: A kelkáposzta felső 4 levelét 3 percig forró sós vízben főzzük. A vastag főeret kivágjuk, lecsöpögtetjük, és kettőt egymás tetejére teszünk.
A fokhagyma felét és a petrezselymet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pici ételízesítővel összekeverjük. A csirkemellet kettévágjuk, kiverjük. A sonkát a csirkemellre jól rányomkodjuk és az aprított petrezselymes fokhagymát rákenjük. A roládokat szorosan feltekerjük, megtűzzük.
Serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat, és
kb. 3-4 percig erős lángon körbesütjük a roládokat. Majd aláöntünk 1 dl vizet, és mérsékelt lángon 20 percig pároljuk, időnként megforgatjuk.
A maradék káposztát 1 cm vastag csíkokra vágjuk. 2-3 kanál olajat felhevítünk, a kelkáposztacsíkokat a maradék apróra vágott fokhagymával párolni kezdjük. Ízlés szerint fűszerezzük, 2,5 dl vízzel puhára pároljuk, fél citrom levével meglocsoljuk, összeforgatjuk.
A felszeletelt roládokat a párolt kelkáposztával tálaljuk. Párolt rizst is tálalhatunk még mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.