A hagymát megmossuk, felkockázzuk, és kevés forró olajon egy teflonban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst, megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, oregánóval, belenyomunk egy kis pörkölt krémet, és készre pirítjuk.
Forró, sós vízben megfőzzük a megmosott, és nagyobb darabokra tépkedett kelkáposztát. Leszűrjük, és egy tányérra félre tesszük.
Forró sós vízben keményre főzzük a tojásokat, majd megpucoljuk, és tojásszeletelővel felszeleteljük őket.
Fehérmártást készítünk: Egy nagyobb darab (5-8 dkg) vajat megolvasztunk, hozzáadunk annyi lisztet, hogy krémszerű, sűrű, pöfögő masszát kapjunk, majd fokozatosan tejet öntünk hozzá. Habverővel keverjük, hogy nehogy csomós legyen. Annyi tejet öntünk bele, hogy pudingszerű, krémet kapjunk. Elzárjuk alatta a gázt, és ételízesítővel, borssal ízesítjük. Tejföllel helyettesíthetjük, ugyanolyan finom lesz!
Kivajazunk egy négyszögletes jénait, és beleteszünk egy réteg lasagne tésztát. Ráteszünk egy réteg húst, és egy kis fehérmártással meglocsoljuk.
Rátesszük a következő réteg tésztát, megpakoljuk tojással, megsózzuk, rákanalazunk egy kis fehérmártást.
Újabb réteg tészta, káposzta, só és fehérmártás következik.
Addig rétegezzük a tésztát és a hozzávalókat, amíg minden el nem fogy. A legfelső réteg fehérmártás legyen! Sajtot reszelünk rá, lecsukjuk a jénait a fedelével, és előmelegített sütőben készre sütjük. (Én kb. 35-40 percig sütöm fedővel, és 10 percet fedő nélkül).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.