Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, 1 kiskanál cukrot szórunk bele, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt is. Pár perc alatt meleg helyen felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba öntjük, majd fakanál segítségével összekeverjük a kovásszal, deszkára borítjuk, és alaposan meggyúrjuk. Picit meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk a vajjal. A téglalapot a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és fél órát még kelesztjük.
Sütés előtt megszórjuk barnacukorral. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.