A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk kb. 1 evőkanál lisztet, és hagyjuk felfutni. Közben kimérjük az 50 dkg lisztet, majd hozzáadjuk a sót és az olajat, és kicsit elmorzsoljuk.
Ha az élesztő felfutott, ráöntjük a száraz hozzávalókra, és ha szükséges, kevés vizet teszünk még hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
A tésztát dagasztani kezdjük, majd amikor szép sima és leválik a kezünkről, félretesszük kb. 45 percre kelni. Ha megkelt, kiborítjuk egy gyúródeszkára, kicsit átgyúrjuk még és negyed órát pihentetjük így.
Ezután cipót formázunk belőle, bevágjuk és kevés vízzel megkenjük a tetejét. Hőlégkeveréses sütőben, 180 fokon kb. fél órán át sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.