Elkészítés: Pörkölt alapot készítünk az olaj, a hagymák, a zöldpaprika, paradicsom felhasználásával, tehetünk egy kicsike vizet is hozzá: szaftos legyen! Hűlni hagyjuk, majd 2 felvert tojást hozzákeverünk.
A pörkölthúst szaftosan felfőzzük, és feloldjuk benne a zselatint. Ha langyosra hűlt, belekeverünk 2 db felvert egész tojást.
Egy 2-2,5 literes jénait kibélelünk a meghámozott kenyerekkel. Úgy számoljunk, hogy a tetejére is maradjon befedni. Mivel mindegyiknek megvan a helye, kiszedjük, a jénait kikenjük zsírral vagy olajjal, és a kenyérdarabokat alaposan átitatjuk a készített pörköltszafttal, majd visszahelyezzük a tálba. Bele öntjük a tojásos, zselatinos pörköltünket, és befedjük az utolsó átitatott kenyérdarabunkkal.
Előmelegített sütőben 250 fokon 25-30 percig sütjük, míg a kenyerek pirulni kezdenek. Figyeljük, mert sülés közben kifuthat, ezért tegyünk alá tálat, vagy egy tepsire helyezzük.
Ha késznek találjuk, a sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni, utána borítsuk tálra. Olyan, mint egy kis torta, ezért úgy is szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.