Elkészítés: 1. Az összes liszfajtát és 10 dkg napraforgómagot 1 tálba teszünk, megsózzuk. A tejet a cukorral meglagyosítjuk, feloldjuk benne az élesztőt. A liszthez öntjük, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Közben 1,5 dl meleg vizet adunk hozzá. Liszttel meghintjük, és letakarva, meleg helyen tartjuk 2 órán keresztül.
2. A tésztát megint jól átgyúrjuk, és 2 kerek cipót formázunk belőle. 3 helyen késsel bevágjuk.
3. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a cipókat. Megszórjuk a maradék napraforgómaggal, letakarva további 30 percet kelesztjük.
4. A sütőt 200 fokra melegítjük.
5. A kenyeret a sütőben 20 percig sütjük, utána 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 15 percig sütjük. Ha megbarnulnának, letakarjuk alufóliával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.