A kijevi szezámmagos csirkegolyó elkészítéséhez a csirkemellet ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.)
A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe, és csinos gombóccá sodorjuk.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, és közepestől picit kisebb lángon, kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük a golyókat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsöpögni. Azonnal, melegen tálaljuk. Hullámos hasábburgonyát sütöttem ki mellé.
Megjegyzés
A házilag készített a legfinomabb, imádja a család.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.