Az almákat mossuk és hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magházakat távolítsuk el. A gyümölcs húsát vágjuk kisebb darabokra, majd locsoljuk meg rummal, és tegyük félre. A mogyorót és a diót vágjuk össze.
A margarint keverjük habosra a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk a vajkrémbe, majd jól dolgozzuk el. A díszítéshez tegyünk félre kb. 1 evőkanál durvára vágott mogyorót vagy diót, a többit a kakaóval és a fahéjjal együtt keverjük a tésztába. Végül adjuk hozzá a rumos almadarabokat is.
Vajazzunk ki egy kb. 2,5 l űrtartalmú kuglófformát, hintsük be liszttel, öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 200 ºC-on körülbelül 60 percig.
Pár perc pihentetés után rázzuk ki a formából, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral és a félretett mogyoróval vagy dióval megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.