Elkészítés: A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. Utána a cukros tojással, az olajjal, a reszelt sárgarépával összedolgozzuk. Egy 24 centi átmérőjű tortakarikát kivajazunk, a tésztamasszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a forma falától elválik, de azért tűpróbával is ellenőrizzük, átsült-e.
Sütőrácsra téve megvárjuk, amíg kihűl. A krémsajtot a vaníliás cukorral, a vajjal meg a porcukorral simára dolgozzuk, a tortára kenjük és dermedni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.