Elkészítés: A kocsonyahúst megtisztítjuk, felvágjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, a habját leszedjük.
Kevés csöves paprikát, szemes borsot, 8-10 gerezd fokhagymát, 1-2 babérlevelet, 1 fej vöröshagymát héjastul, 1 szál fehérrépát és 3 sárgarépát teszünk hozzá. Lassú tűzön, csendesen főzzük.
Körülbelül 3 óra múlva a hús megpuhul. Ekkor kiszedjük a húst. A levét átszűrjük, zsírját leszedjük. A csülköt kicsontozzuk, a fület felszeleteljük.
A felszeletelt darabokat őzgerincformába vagy kerek tálba rakjuk, amit előzőleg kibéleltünk főtt tojásszeletekkel. A maradékot kis tálakra rakjuk. A leszűrt lét ráöntjük, hideg helyre tesszük.
Amikor megdermedt, tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.