Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és rövid ideig keverve dolgozzuk bele a vajas masszába. Amikor elkészültünk a habosítással, laza mozdulatokkal a tojásos masszába forgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszát szétosztjuk annak megfelelően, hogy sötétebb vagy lágyabb kakaós részt akarunk. Az egyikhez adjuk a kakaót, a másikhoz a likőrt, majd összeöntjük, és 2-3 mozdulattal összekeverjük, márványosítjuk.
A kuglófformát kikenjük, majd a masszát beleöntjük. A sütőt előmelegítjük 180-190 °C-ra, és ezen a hőfokon sűtjük kb. 60-75 percig a hőfok szabályozása mellett.
A formában kihűlt kuglófot rácsra borítjuk, rácsurgatjuk a cukormázat, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.