Elkészítés: A meggyet magozzuk ki, felezzük, szűrőbe téve csöpögessük ki.
A tésztához a tojásokat a cukorral és egy csipet sóval a robotgép legmagasabb fokozatán sűrű, habosra keverjük (kb. 5-6 perc). A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a lisztet, az olajat és a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral kibélelt 24 cm-es kapcsos tortaformában 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. A formában kihűtjük, a papírt lehúzzuk, és keresztben kettévágjuk.
A krémhez a tejben főzzük sűrűre a pudingot a cukorral, vízfürdőben kevergetve hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, a pudinggal apránként keverjük össze, keverjük bele a likőrt és a reszelt citromhéját. Tegyük a krémet a fagyasztóba kb. 15 percre.
Az alsó tésztalapot tegyük vissza a kapcsos formába, kenjük rá a krém felét, és rendezzük el rajta a meggy felét. Fedjük le a másik lappal, vonjuk be a maradék krémmel (keveset hagyjunk az oldalára), és rakjuk ki a tetejét a maradék meggyel.
Tegyük a tortát 1 órára a hűtőbe.
Készítsük el a tortazselét az utasítás szerint, locsoljuk a meggyre, és tegyük vissza a tortát a hűtőbe rövid időre.
A forma oldalát kapcsoljuk le, a félretett krémmel vonjuk be az oldalát, nyomkodjuk rá a kókuszreszeléket, és tálalhatjuk, de jobb, ha előző nap elkészítjük, mert úgy az ízek összeérnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.