Elkészítés: A húst megmosom, tálcára teszem, és egy éles és hosszú késsel - lehetőleg középen - üreget vágok. Ebbe tolom be a kolbászt, majd körben jól befűszerezem.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Egy nagyobb tepsibe teszem a sütőzacskót, belekarikázom a vöröshagymát és azapróra vágott fokhagyma felét. A maradék fokhagymát a húsra szórom, és beleteszem a zacskóba. Aláöntöm a bort és szorosan lezárom. A zacskót a fölső részén pár helyen megszurkálom, hogy a gőzök távozni tudjanak belőle.
Betolom a sütőbe, és 1:40 percig rá sem kell nézni. Ezután a zacskó tetejét levágom, és hagyom kicsit pirulni a tetejét.
Ezután tálra szedem a húst, és várok vele 20 percet, mielőtt felszeletelném.
A spenótos burgonyapüré csak annyiban különbözik a simától, hogy a tejbe beleteszem a parajlevelet és úgy forralom fel. A főtt burgonyát összetöröm, a fokhagymát és a vajat hozzáadom, sózom, majd fellazítom a forralt spenótos tejjel.
A lilakáposztához a káposztát felszeletelem. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem az apróra vágott póréhagymát, erre jön a szeletelt káposzta. Fűszerezem sóval, köménnyel, flöntöm a borral, majd fedőt teszek rá, és hagyom párolódni. A végén adom hozzá a cukrot és az eceteket.
Időt a káposztához nem írok, mert van, aki ropogósan szereti, ez kb. 10-15 perc párolás, én viszont puhábban szeretem, ez több időt vesz igénybe. A bort teljesen elpárolom a káposztáról.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.