Elkészítés: Egy lábasban felteszek főni 2-3 liter vizet, közben a szalonnát kb. 1-1,5 mm-es kockákra vágom, és elkezdem kisütni. A bőrét egyben beledobom, ez kellemes füstölt ízt ad, még ha éppen nem is bográcsban készül.
A hagyma inkább több legyen, mint kevés, ez adja majd a lé sűrűségét, ezt is atomjaira kockázom, alaposan, hogy étkezéskor szinte ne is lehessen megtalálni. Ha a szalonna kiengedte a zsírját, mehet is rá a hagyma, vigyázni kell, nehogy kis égett szalonnadarabokat kapjunk… Felkarikázom a kolbászt, rendszerint füstöltet és lehetőleg csípőset, és ha már üvegesedik a hagyma, akkor rá is dobom.
Közben már lobog a víz a másik lábosban, ebbe belemerítem a paradicsomokat, ezzel leugrasztom a bőrét, kivágom a csumáját, és apróra darabolom ezt is.
Ha a hagyma megpuhult, levezem a tűzről és alaposan megszórom pirospaprikával, jól elkeverem, majd ráöntöm a paradicsomot. Közben persze a paprikát lemosom, kicsumázom, felkarikázom, és már mehet is rá. Ekkor le szoktam fedni, amíg a paprika össze nem esik. Ha végre összeesett, akkor megkóstolom és sózom, ha még szükséges.
Rádobom a karikára vágott virslit, finoman összekeverem. Innen még kb. 5 perc és kész is van.
Friss kenyérrel szeretem a legjobban, de főtt rizzsel is jó, másnap pedig reggelire lecsós tojásnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.