Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem. A sárgájához adom a cukrot, a fahéjat, a citrom héjat, és pár percig géppel keverem, majd mehet bele a dió, a liszt, a só, az olvasztott vaj, a zsemlemorzsa és végül a tojások habja.
170 fokra előmelegítem a sütőt. Zsírpapírral bélelek egy közepes méretű tepsit, ebbe beleöntöm a tésztát, elsimítom, majd a meggyszemekkel megszórom. Sütöm kb. 35 percig.
A krémet ez idő alatt elkészítem: 3 dl tejet a teavajjal felteszek forrni, a maradék tejet a cukorral és a pudingporral elkeverem, és mielőtt felforrna, beleöntöm. Pici rumaromát beleteszek. Hűlni hagyom, néha megkeverem, majd ha kihűlt, géppel pár percig keverem.
A tészta tetejére teszem a krémet, majd egy kis dermedés után vékony csokimázt húzok rá, csurgatni is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.