Elkészítés: A parajleveleket alapos mosást követően szűrőtálba helyezem, 1/2 l forró vízzel leforrázom, alaposan kinyomkodom, éles késsel közepesen finomra aprítom. A petrezselyemzöldet finomra vágom.
A szikkadt péksüteményeket kb. 1 cm-es kockákra vágom, nagyobb keverőtálba halmozom, a tojást kissé felverem. A péksütemény-kockákat meglocsolom 1 dl langyos tejjel, alaposan átforgatom, majd hozzáadom a tojást, a parajt és a petrezselyemzöldet, fűszerezem, megszórom 2,5 dkg kukoricakeményítővel. Villa segítségével alaposan összedolgozom. Egy tálcára szórok 1 teáskanál keményítőt. A homogén masszából nedves kézzel kb. 5 cm hosszú galuskákat formálok, az előkészített tálcára helyezem.
Egy nagy lábosban felforralok 1,5 l vizet, amibe 1 teáskanál tengeri sót szórok. A lobogva forró vízbe adagolom a galuskákat. Főzés közben térfogatuk nő, így érdemes akkora edényt választani, amelyikben kényelmesen elférnek. Ha feljönnek a víz színére, még 2-3 percig érdemes főzni.
Amíg a galuskák főnek, elkészítem a zsályás vajat. A vajat kis serpenyőben felolvasztom, beledobom a zsályaleveleket, ha nagyobbak, érdemes félbe- vagy negyedbe vágni. 1-2 perc alatt átpirítom.
A kész galuskákat leszűröm, majd tálba helyezem, zsályás vajjal meglocsolva tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.