Elkészítés: Melegítsük fel az alaplét, és hagyjuk gyöngyözni.
Egy másik közepes méretű edényben melegítsünk olajat, majd tegyük bele a hagymát, és dinszteljük, amíg puha lesz, időnként keverjük. Ezután tegyük bele a rizst, keverrgessük, míg üveges nem lesz, majd adjuk hozzá a fehérbort, és hayjuk, hogy beszíva.
Közben diónyi vajon pároljuk meg az egyik felkockázott körtét, amíg kissé megpuhul (kb. 3-4 perc). Adjuk a rizshez, keverjük el jól, majd adjuk hozzá egy merőkanál alaplét, és várjuk meg, míg a rizs beszívja, ezt a folyamatot ismételgessük kb. 20 percig, gyakran kavargassuk. A lángot fokozatosan csökkentjük, hogy ne égjen le. Akkor van kész a rizottó, amikor a rizsszemek teljesen fehérek és kívül puhák, de belül még keményebbek (al dente).
Amikor kész, tegyünk bele kis darab vajat, morzsoljuk vele a márványsajtot, adjuk hozzá a durvára vágott diót,keverjük össze, vegyük le a tűzről, és lefedve tartsuk kb. 2 percig.
Tálaljuk a maradék friss kockázott körtével, pirított aprított dióval, frissen őrölt borssal, esetleg petrezselyemel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.