Elkészítés: Egy lábasba kevés vajat teszünk, majd hozzáadjuk a fagyos borsót, és elkezdjük párolni. Ha már teljesen kiengedett és párolódott egy kicsit, hozzáadjuk a húsleveskockát, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, sóval, és jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk. A krumplit is megpucoljuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőbe vajat teszünk, majd ha felolvadt, hozzáadjuk a körtét, rácsepegtetjük a mézet, és egy kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt krumplit is. Jól elkeverjük, és felöntjük a borral. Lassú tűzön pépesen puhára főzzük (én lángelosztót is tettem alá). Ha mindkettő elkészült, akkor a borsóhoz öntjük a körtés pürét, jól összeforraljuk, majd a tűzről levéve leturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, majd állandó keverés mellett jól kiforraljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.