A lisztet, a pudingport és a sütőport szitáljuk egy tálba. A többi hozzávalót is tegyük bele. Robotgéppel, alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt dolgozzuk össze.
A tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és simítsuk el. Hintsük meg a dióbéllel. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: kb. 180°C) süssük körülbelül 35 percig.
A sütőből kivéve locsoljuk meg 2-3 evőkanál kész karamellöntettel. A tortaforma peremét lazítsuk meg, majd távolítsuk el. A tésztát tegyük rácsra és hagyjuk hűlni. Az aljáról húzzuk le a sütőpapírt. A tortát vágjuk ketté, az alsó tortalapot helyezzük egy tortatálra, és pattintsuk köré a megtisztított tortakarimát. A lecsöpögtetett körtebefőttet osszuk el az alsó lapon (a lapos felével lefelé).
A tejszínes krémhez egy tálban keverjük össze a tejszínt és a tejfölt. Robotgéppel, alacsony fokozaton dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a habfixálót, és a legmagasabb fokozaton verjük kemény habbá. Keverjük bele a maradék karamellöntetet is.
A krémet öntsük a körterétegre, és simítsuk el. A felső tortalapot célszerű 12 szeletre vágni, úgy helyezzük a krémre. (Egyben csak akkor tegyük rá a tortalapot, ha több óra, esetleg egy nap múlva fogyasztjuk a tortát.) Legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.