A lisztet, a pudingport és a sütőport szitáljuk egy tálba. A többi hozzávalót is tegyük bele. Robotgéppel, alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt dolgozzuk össze.
A tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és simítsuk el. Hintsük meg a dióbéllel. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: kb. 180°C) süssük körülbelül 35 percig.
A sütőből kivéve locsoljuk meg 2-3 evőkanál kész karamellöntettel. A tortaforma peremét lazítsuk meg, majd távolítsuk el. A tésztát tegyük rácsra és hagyjuk hűlni. Az aljáról húzzuk le a sütőpapírt. A tortát vágjuk ketté, az alsó tortalapot helyezzük egy tortatálra, és pattintsuk köré a megtisztított tortakarimát. A lecsöpögtetett körtebefőttet osszuk el az alsó lapon (a lapos felével lefelé).
A tejszínes krémhez egy tálban keverjük össze a tejszínt és a tejfölt. Robotgéppel, alacsony fokozaton dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a habfixálót, és a legmagasabb fokozaton verjük kemény habbá. Keverjük bele a maradék karamellöntetet is.
A krémet öntsük a körterétegre, és simítsuk el. A felső tortalapot célszerű 12 szeletre vágni, úgy helyezzük a krémre. (Egyben csak akkor tegyük rá a tortalapot, ha több óra, esetleg egy nap múlva fogyasztjuk a tortát.) Legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.