Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tej felét, megszórjuk egy csipet cukorral, és 10 percig pihentetjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a tojást, a margarint, egy csipet sót, és robotgép dagasztóbetétjével jól kidolgozzuk. 30 percig kelesztjük.
Lehet könnyebben is: a kenyérsütőgépbe belepakoljuk a hozzávalókat, a nedveset alulra, szárazat felülre. Természetesen az élesztőt fel kell futtatni.
A krémhez a szendvicskrémet simára keverjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A tésztát átgyúrjuk, és 16 egyforma darabra vágjuk. A tésztadarabokat tenyerünkben ellapítjuk, 1-1 kanál krémet és 1-1 szem epret teszünk bele, gombóccá formáljuk.
Kikenünk egy tepsit, és sorban belerakjuk a gombócokat, az illesztés kerüljön alulra. Letakarjuk, és meleg helyen még 20 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a buktákat kb. 30percig sütjük.
Közben az öntethez az epret megtisztítjuk, és a cukorral péppé törjük, szitán átpasszírozzuk. A kész buktákat megszórjuk porcukorral, és az eperöntetbe mártogatva fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.