Elkészítés: A tököt megmosom, feldarabolom, a magját kiveszem, és mindent egy sütőpapírral bélelt tepsire teszek. A sütőt előmelegítem 190-200 C fokra, és megsütöm a tököt. A tök méretétől is függ, hogy mennyi ideig tart, ha vastagabb a húsa, akkor 2,5 óra is lehet.
Ezután késsel-villával elválasztom a tököt a héjától, és egy tálba teszem.
A megpucolt és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, leszűröm, ez rögtön mehet a lábosba, ahol az olajat (tökmag vagy olíva) felmelegítem, hozzáadom a vékonyra vágott póréhagymát, pirítom egy kicsit, majd hozzáadom a megtisztított és kockára vágott almát, a mézet, fűszerezem gyömbérrel, sóval, fahéjjal, chilivel, borssal, és lefedve párolom 5-6 percet.
Ezután felöntöm zöldséglevessel (ez van a fagyasztómban mindig 2 dl-es adagokban), majd belekeverem a sült tökdarabokat is. Mivel elég nagy mennyiséget csináltam, már most látszik, hogy túl sűrű, nem elég a 2 dl zöldséglé, ezt lehet pótolni vízzel is, tejjel is, ki mit szeret. Én öntöttem hozzá 1,5 dl tejet és 1,5 dl vizet.
10 perc főzés bőven elég neki, ezután lehúzom a tűzről, és botmixerrel pépesítem az egészet. Végül visszateszem a tűzre, hozzáöntöm a tejszínt, és újból felforralom, de most már kevergetni kell, nehogy odakapjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.