Elkészítés: Először a piskótát készítjük el: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük. Érdemes keverőgéppel készíteni, nagyban megkönnyíti a munkánkat. Hozzáadjuk az elkevert tojássárgáját is, és tovább verjük. Majd lassan beleszitáljuk a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet, és könnyedén összekeverjük a masszát. Ezt beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tortaformába, tepsibe (2 cm-nél ne legyen magasabb a tészta) és előmelegített sütőben, középhőmérsékleten kb. 30 percig sütjük. Ha lejárt az idő, 10 percig még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta könnyen összeesik!
Míg a piskótánk finomra sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Lehetőleg szintén keverőgéppel, különben olyan bicepszünk lesz a sütés végére, mint egy díjbirkózónak! A tej 2/3 részét felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral és a hideg tejjel, liszttel. Hozzákeverjük a forró tejet is, és addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg szépen besűrűsödik. Amíg forró, hozzáadagoljuk a tojáshabot, és jól összekeverjük. Félretesszük, hogy hűljön egy kicsit.
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a puha (ha ügyesen voltunk és nem esett össze) kakaós piskóta tésztánkat egy tálra borítjuk, és lehámozzuk róla a sütőpapírt. Majd megkenjük vaníliakrémmel, ízlés szerinti vastagságban. A tetejére egyenletesen rászórjuk a mandulát. Amíg várunk, hogy kicsit kihűljön, és tálalható állapotba kerüljön, akkurátusan kinyaljuk a krémes tálat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.