Előkészítése: az almát megmosom, kettévágom, kicsumázom, héjastul felszeletelem. A krémsajtot és a tejföl felét 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval simára keverem. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd ráöntöm a meleg tejet, és beleszórom a fahéjat meg a szegfűszeget. Keverés közben sűrűre főzöm, végül belekeverem a reszelt sajtot meg a tejfölt. A tűzről lehúzom, és a megmaradt cukorral addig keverem, míg sima, sűrű masszát nem kapok. Tűzálló tálat kiolajozok, morzsával behintem, és elterítem benne az almaszeleteket.
Elkészítése: az almára egyenletesen rákenem a fehér, sajtos mártást, a tálat kissé összerázom, hogy a mártás az almaszeletek közé csurogjon. Végül leöntöm a krémsajtos tejföllel, lazán befedem, és előmelegített, közepesen forró sütőben 20 percig párolom. Ezután a fedelét leveszem, és addig pirítom, míg a tetején lévő mártás színesedni nem kezd. Evőkanállal desszertestányérokra osztom, és rögtön kínálom, mert hamar összeesik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.