Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a sütőporral elkevert lisztet, és lazán összeforgatjuk. Ezután a piskótatésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, eligazítjuk, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük.
A töltelékhez a krémtúrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal, összekeverjük a fél deci forró vízben feloldott zselatinnal, a levétől kinyomkodott kimagozott meggyel.
A kihűlt piskótát tortagyűrűbe tesszük, ráöntjük a krémtúrós tölteléket, eligazítjuk, majd hűtőben 1 óra alatt megdermesztjük.
A torta bevonásához vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. 7 centi szélességben, 70 centi hosszúságban megkenünk csokival egy hosszában félbehajtott 80 centi hosszú alufóliacsíkot, és egy gyors mozdulattal szorosan a lehűtött, tortagyűrűtől megszabadított torta köré csavarjuk, hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt, kivesszük a hűtőből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, a torta tetejét megdíszítjük csillagcsöves habzsákból kinyomott tejszínhabbal, meggyszemekkel és friss citromfűvel. Hidegen, forró vízbe mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.