Előkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd leszűrjük a zsírját. Ezen a zsíron megfuttatjuk a burgonyát, és felengedjük a leves felével, sózzuk, fűszerezzük. Lefedve 10 percig főzzük Beletesszük a pórét, és tovább főzzük még 5 percig. Közben levágjuk a kenyérnek a héját, és beáztatjuk a megmaradt levesbe, amikor jól megázott, összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a levest. Amikor már megpuhult a burgonya, és jól kiforrt a leves, beletesszük a tejszínt, és a pirított szalonnával megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 adag: 392 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.