Előkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd leszűrjük a zsírját. Ezen a zsíron megfuttatjuk a burgonyát, és felengedjük a leves felével, sózzuk, fűszerezzük. Lefedve 10 percig főzzük Beletesszük a pórét, és tovább főzzük még 5 percig. Közben levágjuk a kenyérnek a héját, és beáztatjuk a megmaradt levesbe, amikor jól megázott, összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a levest. Amikor már megpuhult a burgonya, és jól kiforrt a leves, beletesszük a tejszínt, és a pirított szalonnával megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 adag: 392 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.